Narman'da Yurt İçin İmza Kampanyası

Atatürk Üniversitesi Narman Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören öğrenciler, ilçeye yurt yapılması için imza kampanyası başlattı.

Okul Müdürü Doç. Dr. Ercan Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin yurt sıkıntısı nedeniyle sürekli kendisini ziyaret ettiğini belirterek, okulun 1995'te yapılmasına rağmen ilçede hala devlet yurdu bulunmadığını söyledi.

Her kayıt döneminde yurtla ilgili sıkıntı yaşandığını dile getiren Çelik, şöyle konuştu:
"Okulumuzda 7 bölüm, 631 öğrencimiz var. Yurt olmaması nedeniyle bu dönem kayıt yaptırıp, daha sonra aldıran ve hiç kayıt olmayan öğrenci sayımız ise 110. Eğer Kredi Yurtlar Kurumuna ait bir yurt olursa öğrenci sayımız 800-900 olacaktır. Bu nedenle öğrencilerimiz mağdur olmakta. Defalarca müracaat etmemize ve bu konuda söz verilmesine rağmen hala yurt yapılmadı."
Yurt yapılması için Ankara'da ziyaretlerde bulunarak, ilgili birimlerle görüştüklerini vurgulayan Çelik, öğrencilerinin probleminin çözülmesi gerektiğini belirtti.

Narman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Satıcı da ilçenin en büyük sorunlarından birinin meslek yüksek okulunun yurdunun bulunmaması olduğunu belirtti.

Kente gelen her öğrencinin ilçe ekonomisine ve kültürüne katkı sağladığının altını çizen Satıcı, "Her öğrenci bizim için çok önemli. Özellikle siyasilerin bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz" ifadesini kullandı.
Narman Meslek Yüksek Okulu öğrenci temsilci Cihad Dağlar ise imza kampanyasına öğrencilerin destek verdiğini belirterek, ilçede yurt konusunda sıkıntı yaşandığını söyledi.

Öğrencilerden İlknur Bektaş da ilçeye İzmit'ten geldiğini ve konaklamada sıkıntı yaşadığını ifade etti.

Kaynak: AA