Edirne'den Kısa Kısa

AK Parti'nin Havsa kongresi 13 Aralık'ta yapılacak.

AK Parti Havsa İlçe Başkanı Adnan Aladağ, yaptığı açıklamada, kongrelerinin 100. Yıl İş Hanı'nın zemin katındaki nikah salonunda yapılacağını belirtti.

Kongrenin ilçeye hayır getirmesini dileyen Aladağ, şöyle konuştu:
"AK Parti, 12 yıldır yaptığı siyasetle insanlara ayrıştıran değil birleştiren şekilde hizmet etmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır. Kongremizi, Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekleştireceğiz. 20 Aralık'ta, Edirne'nin merkez ilçe kongreleri tamamlanmış olacaktır."

- Emekli personele şükran plaketi

Havsa Belediyesi, emekli personellerine şükran plaketi verdi.
Belediye Başkanı Oğuz Tekin, belediye meclisinde düzenlenen törende, Hüseyin Cumalı, Şaban Yıldırım, Yonuz Herdem ile vefat eden belediye personelinden İbrahim Şağar'ın çocuklarına plaket takdim ederek, emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Tekin, emekli olan belediye personellerine mutlu ve sağlıklı bir yaşam diledi.

- Havsa Köylere Hizmet Götürme Birliği genel kurulu

Havsa Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği 2014 yılı 2. olağan genel kurulu yapıldı.
Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Havsa Kaymakamı Alparslan Kılıç, İl Genel Meclis Üyesi Fedai Işık, muhasebe sorumlusu Mestan Özer ve 22 köy muhtarı katıldı.

Kaymakam Kılıç'ın başkanlığındaki toplantıda, katip üyeleri belirlendi ve komisyonlara üyeler seçildi.
Plan ve bütçe komisyonuna Tahal köyü Muhtarı İbrahim Erman, Habiller köyü Muhtarı Muammer Fidan, Necatiye köyü Muhtarı Adem Yılmaz, denetim komisyonuna ise Bostanlı köyü Muhtarı İlhami Çelik, Musulça köyü Muhtarı Rasim Köyatası, Arpaç köyü Muhtarı Hasan Vardar seçildi.
Toplantıda söz alan muhtarlar da sorunlarını dile getirdi.

- Havsa'da, dumansız hava sahası denetimi

Havsa ilçesinde, tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolüne ilişkin kanun çerçevesinde kontroller yapıldı.
Havsa İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı merkezi ekiplerinin denetimlerinde, ilçe merkezi ve Osmanlı köyündeki iş yerleri incelendi.
Kontroller sırasında ayrıca tek şeker uygulaması ve kişisel sağlık konularında da denetim yapıldı.
Yaklaşık 30 iş yerinin denetlendiği kontrollerde, yasaya aykırı bir durum tespit edilmedi.

- Hamzadere bölgesinin geleceği konuşuldu

Keşan, Enez ve İpsala ilçeleri ile Saros Körfezi'nin oluşturduğu Hamzadere bölgesinin geleceğine konuşuldu.
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, düzenlenen çalıştayda, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile yapılan ve 6 ay önce başladıkları bölgenin ekonomik kalkınma planının son ayağını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bölgenin geleceğini belirleyip rotalarını çizmeye çalıştıklarını aktaran Helvacıoğlu, şöyle konuştu:
"Müthiş bir potansiyele sahibiz. Tarım, ticaret ve turizm diyoruz. Bu potansiyelin açığa çıkması ve kazanca dönüştürülmesi için çaba sarf etmeliyiz. İşte bu noktada öncelikli beş ana hedefi ortaya koyduk. Birinci hedefimiz, bugünkü toplantının neticesiydi. İkinci hedefimiz, doğal gazın Hamzadere Barajı'yla tanışması oldu. Üçüncü hedefimiz, Hamzadere sulama projelerinin bir an önce bitmesini sağlamak ve bölgenin cirosunu üçe dörde katlamak olacaktır. Dördüncü hedefimiz, gıda sanayi organize ihtisas sanayi bölgesinin çalışmalarını yapmak. Beşinci hedefimiz ise Saros Körfezi'nin 1/25'lik planlarının hayata geçirilmesi."
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Gıda Tarım ve Politikaları Direktörü Prof. Dr. Necdet Budak ise 6 aydır bölgede çalışma yürüttüklerini ve 300 iş adamıyla görüştüklerini ifade etti.

Budak, yaptıkları çalışmanın Türkiye'ye örnek olacağına inandığını kaydetti.

Kaynak: AA