Romanya Heyeti Kastamonu'da

"Erasmus + Programı" kapsamında Romanya'dan gelen 14 kişilik heyet Kastamonu'yu gezdi.

Proje kapsamında Devrekani Şehit Teğmen Cemal Tepeli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Fatih Dimici, Baki Palabıyık ve Hüseyin Öbek'in düzenlediği gezi kapsamında, heyete Kastamonu'nun tarihi yerleri tanıtıldı.
Proje sorumlusu Dimici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gezi kapsamında Devrekani, Abana, Bozkurt ve İnebolu ilçesini gezdiklerini söyledi.

Daday ilçesine de gitmeyi planladıklarını ifade eden Dimici, şöyle konuştu:
"Misafirlerimiz de bu gezilerden memnun. İlimizin kültürel yapısını, tarihi dokusunu beğendiler. Bazı kurumları ziyaret ettik. Ziyaretlerine gittiğimiz yöneticiler de bu işten memnun oldular. Heyetimizde çeşitli meslek grupları ve öğrencilerden 14 Romanya vatandaşı arkadaşımız var. Gezimiz 4 gün sonra bitecek. Her şey çok güzel gidiyor."
Bükreş Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Costea George (24) de Türkiye'ye daha önce de geldiğini anımsattı.
Türkiye'yi çok beğendiğini aktaran George, "Bizim için ilginç bir kültür. Bazı şeyler farklı, ama benzer şeyler de var. Türk yemeklerini çok seviyorum. Türklerin çok misafirperver olduğunu gördük, bunun için ayrıca çok teşekkür ederim. Tahin helvasını çok sevdik. Birkaç gündür Kastamonu'yu geziyoruz" şeklinde konuştu.

George, Türkiye'nin başka şehirlerini de gezmek istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA