Ahlat'ta Örnek Uygulama

Ahlat İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bölgede örnek bir uygulamayı hayata geçirdi.

Kaymakamlığın talimatları doğrultusunda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri, ağır hasta, yatalak ve çok yaşlı çiftçilerin tarımsal ve hayvansal destekleme başvurularını almak için evlerine gitmeye başladı.

Hayata geçirilen uygulama ile ilgili gazetecilere bilgi veren Ahlat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nihat Keskin, Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu'nun talimatları doğrultusunda, bölgede ilk ve örnek sayılacak bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi.

Mahalle ve köy muhtarlarının desteğiyle tespit ettikleri ağır hasta, yatalak, çok yaşlı çiftçiler ile yine ağır hasta ve yatalak olan şehit ve gazi yakınlarının tarımsal ve hayvansal destekleme başvurularını almak için evlerine kadar gittiklerini belirten Keskin, "Hastalığı ve yaşlılık derecesi tespit edilen, yürüyemeyecek durumdaki hasta ve yaşlılarımız kuruma gelmiyor. Onların ayağına giderek evde hizmet veriyoruz. Bu durumdaki çiftçilerimizin destekleme, başvuru, kayıt ve imza işlerini evlerine giderek yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA