Sırbistan Başbakanı Vucic İsrail'de

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Barış, ancak Yahudilerin ulus devletinin tanınması ve İsrail devletine karşı kışkırtmaların son bulmasıyla olacaktır" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, resmi ziyaret için İsrail'e gelen Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic ile başbakanlık binasında görüştü. Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında İsrail Başbakanı Netanyahu konuk başbakana, Sırplar ve Yahudiler arasında yaşanan dostluğun binlerce yıl öncesine dayandığına işaret ederek, "İkinci dünya savaşı sırasında Sırbistan'da insanlarımız Naziler tarafından vahşi takibat ve cinayetlere maruz kaldı. Bu dönemde Sırp halkının Nazilerle mücadelesindeki rolünü asla unutmayacağız" diye konuştu.

"Filistin lideri Mahmut Abbas, geçen hafta yaptığı açıklamada, Yahudilerin ulus-devlet olma meşruiyetini asla tanımayacağını yineledi" diyen Netanyahu, Filistinlilerin "İsrail halkı ile İsrail toprakları arasındaki 3 bin yıllık tarihi inkar ettiğini" belirtti.

Netanyahu, "Barış, ancak Yahudilerin ulus devletinin tanınması ve İsrail devletine karşı kışkırtmaların son bulmasıyla olacaktır" ifadelerini kullandı.
Netanyahu, ayrıca Sırbistan ve İsrail arasında pek çok alanda işbirliğine gidebileceklerini söyledi.

Sırbistan tarihinde İsrail'e ilk resmi ziyaret gerçekleştiren Başbakan Vucic de İsrail'in, Sırbistan'ın zor dönemlerinde yaptığı yardım için Netanyahu'ya teşekkür etti.
Kaynak: AA