Öğrencilere Uygulamalı Excel Programı Eğitimi Verildi

Eskişehir Anadou Üniversitesi öğrencilerine ‘Microsoft Excel Programı’ eğitimi verildi.

Öğrencilere Uygulamalı Excel Programı Eğitimi Verildi

Yönetim ve Gelişim Kulübü tarafından, Anadolu Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde verilen “Uygulamalı Excel Eğitimi” programında, öğrencilerin meslek hayatına atılmadan önce eksikliklerini görüp giderme fırsatı verildi.

Programın önemi hakkında konuşan uzman eğitimci Damla Kirendibi, öğrencilerin Microsoft Excel Programının önemini pek fazla algılayamadığını belirtti.

Excel programının iş hayatında kullanılması ya da iş başvurularında gereken öz geçmişte (CV) mutlaka bulunması gerektiğini ifade eden Kirendibi, “İş hayatına atılmadan önce öğrenciler bunun öneminin pek fazla farkında değil. Ama bu programı gerçekten bilmek, kullanabiliyor olabilmek kişiyi bir adım öne çıkarır. Excel iş hayatının her alanında var, bu program derya deniz. Her meslek alanında kullanılan bir program. Pratik olarak her şeyi yapabiliyorsunuz. Excel programı aynı İngilizce bilmek gibi bir şey. Nasıl İngilizce’yi biliyorsan bilmeyenlere göre öndesin, bu programı bildiğinde de aynı şekilde öne çıkacaksın” diye konuştu.

Programı yapma amaçlarının öğrencilerin meslek hayatına atılmadan önce eksikliklerini farketmesini sağlamak olduğunu söyleyen Yönetim ve Gelişim Kulübü Başkan Yardımcısı Kübra Çakıltaş, “Biz kulüp olarak eğitim alanında bir şeyler yapmak istedik. Microsoft Excel Programı hem iş hayatında hem de okul hayatında kullandığımız bir program. Hepimizin en iyi bilmesi gereken programların başında geliyor. Ödev hazırlarken ya da proje sunarken sürekli bu programı kullanıyoruz. Bizim bugünkü asıl amacımız ödev hazırlarken zorlandığımız noktaları görüp gidermekti. Eğitimlerimizin başlangıcını bugün yaptık. İlerleyen dönemlerde de eğitimlerimiz sürecek. Kulüp olarak sadece bilgisayar programları üzerine değil beden dili ve kişisel gelişim üzerine de etkinlikler gerçekleştireceğiz” dedi.

Katılımın yoğun olduğu etkinlik sonunda, programa katılan öğrencilere ‘Katılım Belgesi’ verildi.

Kaynak: İHA