Muğla'da 'Hayata Bağış' Ormanı Kuruldu

Muğla Sağlık Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan "Hayata Bağış" ormanında ilk fidanlar dikildi.

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, gazetecilere, hazırlanan projeyle bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tekin, Muğla Sağlık Müdürlüğü olarak valiliğin desteğiyle 1 Temmuz-31 Aralık tarihlerinde organ bağış kampanyası başlattıklarını belirterek, "Kampanya başlangıcında Muğla, Türkiye sıralamasında 724 bağışçı ile 21'inci sırada bulunuyordu. Bugün itibarıyla bağışçı sayısı ile İzmir ve İstanbul'dan sonra 3'üncü sıraya yükseldik. Nüfusa oranlı sıralamada ilimiz organ bağışında Türkiye'de birinci sırada bulunmaktadır" dedi.

Organ bağış kampanyası etkinlikleri kapsamında Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaptıklarını ifade eden Tekin, Yaraş mevkisinde oluşturulan "Hayata Bağış" ormanında bugünden itibaren her bağış için bir fidan dikileceğini ve bağışçıya teşekkür belgesi düzenleneceğini dile getirdi.
Organ bağışını artırmanın en önemli yolunun, toplumun bu konudaki bilinç seviyesinin yükseltilmesinden geçtiğini vurgulayan Tekin, "Bizler insan hayatına verdiğimiz sonsuz değerle halkımızın daha sağlıklı ve yarınları için umutlu bir yaşam sürmesi adına elimizden gelenin en iyisini yapmak için daima hizmetinizde olacağız. Unutmayın ki sağlığı olanın umudu, umudu olanın geleceği vardır" diye konuştu.

Öte yandan kampanyaya katılanlar adına "Hayata Bağış" ormanında ilk fidanlar dikildi. Çoğunluğunu sağlık çalışanlarının oluşturduğu bağışçılara da teşekkür belgeleri verildi.

Kaynak: AA