İzmir'deki Cinayet

Karabağlar ilçesinde boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadın toprağa verildi.

Fahrettin Altay Mahallesi'nde boşandıktan sonra tekrar barışarak birlikte yaşamaya başladığı kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Eda Okutgen'in cenazesi (41) İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.
Okutgen, Üçkuyular Yumurtacı Ahmet Akdeniz Camisi'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Urla Zeytinalanı mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

- "Borç yüzünden tartıştılar"
Eda Okutgen'in Emekli Hava Pilot Yarbay olan babası Orhan Okutgen, cenazenin ardından gazetecilere yaptığı açıklama kızının 8 ay önce boşandığı eşiyle medeni şekilde görüşmesini sürdürdüğünü, bir süre önce de barışarak tekrar yeni bir hayat kurmak istediklerini söyledi.

Damadının borçları nedeniyle sıkıntı yaşadığını, kızının da borçları kapatabilmek için bir evini sattığını anlatan Okutgen, damadının, kızının işten ayrılmasını ve alacağı tazminatı kendisine vermesini istediğini öne sürerek "Kızım 2 sene daha çalışıp emekli olmak istiyordu. Ve bunun sonunda olay yaşandı" dedi.

Kadına yönelik şiddet olaylarına dikkati çekerek her seferinde "bu son olsun" dendiğini ama önüne geçilemediğini belirten Okutgen şöyle konuştu:
"Bu konuların bitmesi için acil önlemler alınması gerekiyor. Sonuçları izliyoruz, hadiseleri veya mahkemeleri takip ediyoruz. Oysa ki böyle bir şeyler olmasın diye artık psikolog mu, doktor mu, polis mi, bu konularda acil önlemler alınsın."
Orhan Okutgen, Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı (TAKEV) Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi torunu Batuhan Bunyak'ın rehber öğretmeni eşliğinde cenazeye katıldığı bilgisini verdi.
- Olay
Fahrettin Altay Mahallesi'nde Eda Okutgen (41) tartıştığı eski eşi Uğur Bunyak (41) tarafından, tartışma sonrası bıçaklanmıştı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Okutgen kurtarılamamış, kaçan zanlı ise daha sonra polis teslim olmuştu.

Kaynak: AA