Hollande, İspanya Başbakanı Rajoy İle Görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Elysee Sarayı'nda İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'u kabul etti. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yaptı.

Konuşmasına İspanya Kralı'nın martta Paris'e geleceğini duyurarak başlayan Hollande, görüşmede Fransa ve İspanya arasında ağırlıklı olarak kültürel konuların masaya yatırıldığını dile getirdi.
Hollande, Paris-Madrid arası hızlı tren projesi gibi toplu taşıma konularının da gündeme geldiğini belirterek, ana başlıklar olarak enerji, terörle mücadele, Eurozone bölgesi problemleri, işsizlik, iklim değişikliği, Libya, Irak ve Suriye'deki durumun konuşulduğunu dile getirdi.
İspanya Başbakanı Rajoy da Avrupa'daki işsizlik oranlarına değinerek, kendi ülkesinin artık toparlanma sürecine girdiğini kaydetti.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in geçen hafta açıkladığı ekonomik paketi desteklediklerinin altını çizen Rajoy, "planın bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiğini" vurguladı. Hollande da "Juncker paketinin acilen hayata geçirilmesi gerektiği" görüşünü yineledi.
Rajoy, ülkesindeki işsizlik oranlarının hala çok yüksek olduğunu kabul ederek, geçen yıldan bu yana ciddi bir düşüş yaşandığını belirtti.

Gelecek yıldan umutlu olduğunun altını çizen Rajoy, rakamların daha da düşeceğini inandığını yineledi.
Kaynak: AA