Geka’dan Ditab’a Proje Desteği

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) tarafından Didim'in proje hazırlama altyapısının geliştirilmesi ve proje kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) teknik destek programı dahilinde sunduğu "Didim Proje Yazmayı Öğreniyor" adlı eğitim projesi GEKA'dan destek almaya hak kazandı.

Geka’dan Ditab’a Proje Desteği

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Sevinç Karataş, Denizli'de GEKA yetkilisiyle eğitim projesinin sözleşmesini imzaladı. GEKA'dan Didim adına destek alan ilk kurumun DİTAB olduğunu belirten Sevinç Karataş, bundan sonrası içinde yeni projelerin öncülüğünü yapacaklarını söyledi.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren amaçlarının Didim'e faydalı olabilecek projeler üretmek olduğunu ifade eden Karataş, “Bütçemiz çok kısıtlı, ancak görülüyor ki doğru projeler ve doğru iletişimle kaynak bulunabiliyor. Bunun içinde çıkış noktası öncelikle Avrupa Birliği, TÜBİTAK ve GEKA gibi kurumlar olacak. Ancak bu fonlardan destek almak için bu kurumlara proje yazmanın ne kadar önemli olduğunu, şimdiye kadar hazırlanan projelerin dışarıdan danışman firmalara yazdırılarak başvuruların hazırlandığını ve ne yazık ki hepsinin de geri döndüğünü üzülerek inceledik. Gördük ki Didim'i Didim'de yaşamadan, havasını solumadan, hissetmeden ifade etmek mümkün olmuyor. Didim’deki kurumlarda, kuruluşlarda, işletmelerde ve hatta kişisel olarak da fikir çok. Ama bunların projeye dönüşmesi aşamasında üretken değili” dedi.

Kendilerinin bu noktada var olan potansiyelin ortaya çıkması ve doğru şekilde kullanılması için eğitim şart anlayışından yola çıktıklarını ve “Didim Proje Yazmayı Öğreniyor” projesini ortaya koyduklarını dile getiren DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, “Bu proje hem Didim'de destek gören ilk proje olması sebebiyle, hem de bu desteği alma konusunda yazdığımız proje sebebiyle bir ilk. Önümüzde ki günlerde yapılacak ve 5 gün sürecek olan bu eğitim projesinden sonra Didim'in daha üretken olacağına ve kabul gören projelerle adından sık sık söz ettireceğine olan inancımız tam. Bizlere bu ilk projede destek olan tüm paydaşlarımıza, Didim Kaymakamlığı'na, Didim Belediyesi'ne, Didim Ticaret Odası'na ve GEKA'ya verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA