Eüf Genel Başkanı Kavuncu Sivas'ta

Ekmek Üreticileri Federasyonu (EÜF) Genel Başkanı Murat Kavuncu, Sivas Valisi Alim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın'ı ziyaret etti.

Kavuncu, ilk olarak Barut'u ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Uzun yıllardır başkanlık görevini yürüttüğünü belirten Kavuncu, 8. Uluslararası Ekmek Şurası Toplantısı'nı Sivas'ta gerçekleştireceklerini söyledi.

Kavuncu, "Türkiye'deki en kalite ekmek Sivas'ta çıkıyor. Sivas'ta hijyen noktasında da büyük ilerleme kat edilmiş. Fırınlarda denetim yaptık, inşallah, Sivas'taki çalışmalar Türkiye'ye örnek olur. Sivas halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Barut ise ekmeğin insanların temel gıdası olduğunu belirtti.

Ekmeğin insan hayatında önemli bir etkiye sahip olduğunu dile getiren Barut, özellikle kepek ekmek üretimine önem verilmesini istedi.
Kavuncu daha sonra Belediye Başkanı Aydın'ı ziyaret etti.
Sivas'ta ekmekle ilgili ciddi bir sıkıntıları olmadığını aktaran Aydın, ekmeğin daha kaliteli çıkarılması için belediye olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Kalitemizi her geçen gün artırmak bizim asli görevimiz. Fırıncı esnafları arasında geleneksel hale gelen rekabet artık son buldu. Rekabet sonrası ekmekteki kalite düşüyordu. Rekabeti ortadan kaldırmak için ciddi çaba sarf ettik. Gayet uyumlu şekilde standartlara uygun faaliyetlerini yürütüyorlar. Belediye olarak destek vermeyi sürdüreceğiz."
Ziyaretlerde, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül ve Ekmek Üreticileri Federasyonu Sivas Şube Başkanı Hüseyin Düzgün de hazır bulundu.
Kaynak: AA