Endonezya'da Filistin'e Yardım Konseri

Endonezya'da, Filistin'e yardım konseri düzenlendi.

Başkent Cakarta'da, Filistin Dostluk Girişimi Vakfı, Filistin için yardım konseri düzenledi.

Endonezyalı ve Filistinli şarkıcıların birlikte performans sergilediği konseri çok sayıda kişi izledi.
Endonezya'nın önde gelen şarkıcılarından Melly Goeslaw, Endonezya Idol 2014 birincisi Hüseyin Alatas ve besteci Dwiki Dharmawan'ın sahne aldığı konsere, "Arap Idol" yarışmasının galibi Muhammed Esad, Kudüs Arapça Orkestrası ve 25 müzisyen de yer aldı.
Konseri, ülkenin en büyük ikinci Müslüman cemaati olan Muhammediye cemaatinin lideri Din Şemsuddin ve Filistin Büyükelçisi Fariz Mehdawi de izledi.
Muhammediye cemaati lideri Şemsuddin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konserin gerçekleştirilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Şemsuddin, "Endonezya dünyanın en yoğun Müslüman toplumuna sahip ülkelerden biri. Filistinli Müslüman kardeşlerimizse bizim ailemiz, onları her zaman destekliyoruz. Böyle organizasyonlarla desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Filistin Büyükelçisi Mehdawi de Endonezya'ya minnettar olduğunu ifade ederek "Endonezyalı kardeşlerimiz her zaman Filistin halkının yanında oluyor. Her zaman bize destek veriyor. Endonezya halkına bizi unutmadıkları için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Alanda sadaka sandıkları kurulan konserin biletleri yaklaşık 5 dolardan satıldı. Endonezya genelinde devam edecek yardım konserlerinden elde edilen gelirin tamamı Filistin'e bağışlanacak. Konserler için ülke genelinde yaklaşık 15 bin bilet satılması hedefleniyor.
Kaynak: AA