Dünya Engelliler Günü Kutlanacak

Nevşehir’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Özel İnsanlar Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen bir program ile kutlanacak.


Nevşehir Belediyesi tarafından eğitilebilir düzeydeki engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunması amacıyla Kıratlıoğlu Mahallesi’nde oluşturulan Özel İnsanlar Merkezi’nde eğitim gören engelliler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kutlama programı hazırladı.

3 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 19:00 da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde, vatandaşların ücretsiz olarak izleyebileceği etkinlikte, engelliler oluşturdukları koro ile playback gösterisinin yanı sıra halk oyunları gösterisi de sunacak.

Etkinlikte ayrıca engellilerin merkezde yapmış oldukları el sanatları ürünleri de Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Fuayene salonunda satışa sunulacak. El sanatları ürünlerinden elde edilecek gelir, Özel İnsanlar Eğitim Merkezi’nden yararlanan engellilerin ihtiyaçları doğrultusunda harcanacak.
Kaynak: İHA