Balıkesir'de 'Mutlu Aile Eğitim Semineri'

Balıkesir merkez Altıeylül Belediyesi'nce, aileleri bilinçlendirmek amacıyla "Mutlu Aile EğŸitim Semineri" düzenlendi.

SMMMO Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışŸına, Altıeylül Belediye BaşŸkanı Zekai KafaoğŸlu, KişŸisel GelişŸim ve Sosyal İletişŸim Uzmanı Fatih Akbaba ve çok sayıda çalışŸan ile vatandaşŸlar katıldı.

Fatih Akbaba, açılışŸta yaptığŸı konuşŸmada, evde ailelerin televizyon, internet ve cep telefonu yüzünden birbiri ile konuşŸmadığŸını, buna bağŸlı olarak boşŸanmaların yüzde 60'ını sosyal paylaşŸım sitelerindeki paylaşŸımların oluşŸturduğŸunu öne sürdü.
Eskiden eşŸ tercihi yapılırken güzel ahlakın temel alındığŸını belirten Akbaba, şŸöyle devam etti:
"şžimdi ise yat, kat, mal, mülk, makam, mevki, etiket hepsi aranır oldu. Evlilik fikir ortaklığŸıdır, çorbaya benzer. Suyu ben isem yağŸı eşŸim, tuzu bensem biberi eşŸim. Ne yağŸ suya, ne de su yağŸa dönüşŸür. Hepsi bir arada çok güzel lezzete dönüşŸür. Bu çorbayı gönül tepsisinde ikram edip, saygı ve sevgi çerçevesinde yudumladığŸınız zaman kışŸın tarhana çorbasına, yazın içini ferahlatan ayran aşŸına dönüşŸür. Allah ağŸzınızın tadını bozmasın."
KonuşŸmanın ardından, Belediye BaşŸkanı Zekai KafaoğŸlu, Akbaba'ya sunumundan dolayı teşŸekkür ederek, kendisine şŸilt ile belediyenin ilk kültür yayını olan "Hasan Basri LJantay" kitabını hediye etti.
 
Kaynak: AA