İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

Gelibolu Romanları Sosyal Etkinlikler Dernek BaşŸkanı Hakan Tosun, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını eleşŸtirip, "Bu saldırı tüm İslam alemine hakarettir" dedi.

Tosun, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın taşŸıdığŸı kutsal sayılan değŸerleri ve hassasiyetleri hiçe saymasını şŸiddetle kınadıklarını söyledi.

İsrail'in Müslümanların ilk kıblesi olan bu kutsal mekanı bastığŸını belirterek, "Gaz bombaları ve plastik mermilerle Müslümanlara saldırdılar ve Mescid-i Aksa'nın içine girip, kutsal mekanı tahrip ettiler. Tüm bu olaylar sınırı aşŸmışŸ ve Müslümanların sabrını taşŸırmışŸtır. Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların tek sorumlusu İsrail değŸildir. İsrail'e göz yuman ülkeler de bu suça ortaktır. Bu saldırı tüm İslam alemine hakarettir" diye konuşŸtu.
 
Kaynak: AA