'Ne Olur Bana Evladımı Getirin'

Serdivan ilçesinde yaşayan 28 yaşındaki Deniz Öztürk, eşinin 27 gün önce IŞİD'e katılmak üzere 3 yaşındaki oğlunu yanına alarak Suriye'ye gittiğini iddia ederek, çocuğunun bulunması için yetkililerden yardım istedi.

Anne Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıldır dini sohbetlere katılan eşi Serkan Öztürk'ün (32) 6 aydır büyük değişim içinde olduğunu söyledi.

Aile hayatlarında sıkıntı olmadığını ancak eşinin içine kapandığını, bir şey paylaşmadığını belirten Öztürk, "IŞİD'e sempati duyuyordu. Sosyal paylaşım sitesinde de sempati duyduğuna dair videolar var, bunları bulduk" diye konuştu.

Öztürk, eşinin çocuğuna daha yakın davranmaya başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Çocuğumun ilgisini çekeceği oyuncaklar almaya başladı, ondan önce seviyeli ilişkimiz vardı ama çocuğu yanına çekmek için bir şeyler yapmaya başladı.

11 Ekim'de 08.30'da 'arkadaşlarla balığa gidiyoruz, çocuğumuz da gelsin, arkadaşların çocukları da gelecek, oynarlar' diyerek evden çıktılar. O gece gelmediler, 'arkadaşta kalacağız, araba bozuldu, usta gelmedi' şeklinde bir sürü bahane uydurdu.
Ertesi gün bana bir cep telefonu ve mektup ulaştırıldı. Mektupta 'Ben İslamiyet'i yaşamak için gidiyorum, sen de yanıma geleceksin, ailene bir şey belli etme, valize birkaç parça eşya koy, Gaziantep'e bilet al' şeklinde şeyler yazıyordu. O gün o telefonla bana ulaştı ama haberi aldıktan sonra karakola gittik, ifade verdik, oradan da terörle mücadeleye yönlendirdiler. Karakola gittiğimiz bilgisi ona ulaşmış. O günden sonra bana cep telefonuyla ulaşmadı, 'WhatsApp' üzerinden mesajla ulaştı. O günden bu yana ara ara mesajları geliyor."
Eşinin ilk gittiğinde Suriye'de olduğunu söylediğini, dün Irak'ta bulunduğuna dair mesaj attığını aktaran Öztürk, "İki fotoğraf gönderdi, sesli mesajları da var. En son bu sabah yazdı. 'Artık yanımıza gelmelisin, çocuğumuz seni çok özledi, anne diye ağlıyor. Eğer gelmezsen burada evleneceğim' diye mesajları geldi" ifadesini kullandı.
- "Allah rızası için ne olur bana evladımı getirin"
Öztürk, eşinin Suriye'ye yalnız değil, fabrikadan arkadaşları, ailesi, ağabeyi, yengesi ve yeğenleriyle gittiğini belirterek, ağabeyinin 50, eşinin de bankalardan 200 bin lira kredi çektiğini öne sürdü.
"Ben çocuğumu istiyorum, çok özledim, 27 gün oldu, yeter ki evladım gelsin" diyen Öztürk, "Serkan, yeter ki bana evladımı göndersin, tek istediğim yetkililerden bu. Eşim istiyorsa orada kalsın ama benim çocuğum geri gelsin. Daha 3 yaşında, çok küçük, Allah rızası için ne olur bana evladımı getirin" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA