Gümüşhane'de İşçiler Valiliğe Yürümek İstedi

Gümüşhane'de bir altın işletmesinde çalışan ve 7 aydır maaş alamadıklarını öne süren işçiler Vali Yücel Yavuz ile görüşmek için valiliğe yürümek istedi. İşçilerin talebi güvenlik güçlerince engellendi.

Zafer Meydanı'nda toplanan yaklaşık yüz işçi, Hükümet Meydanı'na çıkarak Vali Yücel Yavuz ile görüşmek istedi. İşçilerden alanı terk etmelerini isteyen güvenlik güçleri, işçilerin kendi aralarından seçeceği üç temsilci ile Emniyet Müdürü Orhan Kar'ın görüşeceğini söyledi.

İşçi temsilcilerinden Aslan Kalyoncu, 7 aydır 700 kişinin işsiz olduğunu belirterek, "Yedi aydır bekliyoruz. Biz devlete karşı gelmiyoruz. Devlet haini de çıkmaz bizden. Yedi aylık süre içerisinde herhangi bir sonuç alamadık. Eğer şirket yanlış yapıyorsa ceza yazsınlar, 600-700 kişiyi mağdur etmesinler. Yedi aydır bu kadar insan mağdur oldu" dedi.

Emniyet Müdürü Orhan Kar ise, problemlerin çözüm şeklinin valilik önüne yürüyerek Vali bey ile görüşmek olmadığını belirterek, "Böyle hareket ederseniz hiçbir şeyi halledemezsiniz. Bunu net olarak bilin. Bazı sorunlar var, onlarla ilgili araştırmalar yapılmış. Sizin bilmediğiniz şeyler var. Size bunlar açıklanacak, şu anda açıklanamıyor. Birkaç gün daha bekleyin, Vali Bey tarafından çağrılacak ve görüşeceksiniz. Ekmek aramanın şekli bu değil. Vali Bey de uğraşıyor, biz de uğraşıyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan görüşme sonrası, hafta içinde Vali Yavuz'un belirleyeceği bir günde toplantı düzenleneceği kararına varılması üzerine durum Zafer Meydanı'ndaki işçilere iletildi. Zafer Meydanı'ndan ayrılan işçiler daha sonra AK Parti il binası önüne gelerek görüşme talebinde bulundu. İşçi temsilcileri ile görüşen AK Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, taleplerini milletvekillerine ileteceğini söyledi.

Görüşmenin ardından işçiler olaysız dağıldı.
Kaynak: AA