Agd Sakarya Şubesi İsrail’e Ateş Püskürdü

Anadaolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şubesi İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa’ya girerek Kuran-ı Kerimleri yere atmasını protesto ederek bir basın açıklaması yaptı.

Agd Sakarya Şubesi İsrail’e Ateş Püskürdü

Orhan Cami Yatsı namazı çıkışı toplanan 100 kişi grup İsrail aleyhine slogan attı. Ardından bir basın açıklamasını okuyan AGD Sakarya Üniversitesi Komisyonu Başkanı İlker Türkman, “Terör devleti İsrail, yine bizzat siyonistlerin kışkırtmaları neticesinde çıkan olayları bahane ederek ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı tamamen ibadete kapatmıştır. Bu kapatma kararı için insan hak ve özgürlüklerini hiçe saymaktır demek bir anlam ifade etmeyecektir. Burada topyekün hiçe sayılan bir buçuk milyar islam alemidir.İsrail’in bu cüretinin arkasında islam aleminin parçalanmışlığından aldığı cesaret vardır. İsrail’in bu cüretinin arkasında altmış parça islam ülkesinin bir tek Selahaddin çıkaramayaşından aldığı cesaret vardır. Kendisi ile yapılan her ateşkesin ardından, kendisi ile yapılan her barış görüşmesinin ardından bu terör devleti yeni bir gerekçe bularak ya da uydurarak zulumlerine yeni bir zulum eklemektedir. Çünkü zulüm İsrail’in varlık sebebidir. Bu coğrafya’da nerede bir bomba patlıyorsa, nerede bir mezhep kavgası varsa mutlaka arkasında İsrail vardır. Elbette bizler İsrail zulmünü ve terörünü tüm dünya’ya haykırmaya devam edeceğiz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bölgedeki parçalanmışlığın ve bölünmüşlüğün önüne geçmek için her türlü gayretimizi sürdüreceğiz. Bu coğrafyaya barış ve huzur ancak İslam Birliği’nin kurulması ile Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması ile İsrail’in işgal ettiği tüm topraklardan kovulması ile geri gelecektir” ifadelerini kullandı.

Grup basın açıklamasının ardından İsrail ve Amerikan bayrakları yaktı. İsrail ve Amerika aleyhine slogan atan grup olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA