Başbakan Davutoğlu Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planlarının Birinci Bölümünü Açıklıyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, madencilik sektörüne ilişkin, "Madenin girişi, havalandırmasından başlayarak bütün madenlerimizin elden geçmesi lazım.

Teknolojik yenilenmeye geçilmesi lazım. Yeni düzenlemelerle rezerv kullanımında yıllardan bağımsız olarak teknolojik düzenlemeyi esas alan düzenlemeleri getireceğiz" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Palas’ta öncelikli dönüşüm programları eylem planlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Davutoğlu, bir gazetecinin, "Ermenek’te tarım yapan insanların bir süre sonra madenci olduğunu gördük, tarımsal anlamda yeni bir düzenleme yapılacak mı?” sorusuna Davutoğlu, "Ermenek’te çok tarım arazisi yok ama tarım hayatın ciddi bir parçası. Bizim tarımda reform üzerinde çalıştığımız husus, özel mülkiyet sebebiyle parçalanmış alanların birleştirilmesi. Tarımı verimli kılacak şekilde yeni destekler verilmesi. Bütün bunlar bu havzalarda uygulanması. Maden sektörüne geçiş değil, maden sektörünün de teknolojik yenilenmeye ihtiyacının olması. Madenin girişi, havalandırmasından başlayarak bütün madenlerimizin elden geçmesi lazım. Teknolojik yenilenmeye geçilmesi lazım. Yeni düzenlemelerle rezerv kullanımında yıllardan bağımsız olarak teknolojik düzenlemeyi esas alan düzenlemeleri getireceğiz” şeklinde cevapladı.

EKER: “MADENCİLİĞİN KANALINDA TARIM DIŞINA ÇIKMIŞ BİR ALAN YOK”
O bölgede son yıllarda verilen teşviklerle tarım hayatının canlandığına dikkati çeken Davutoğlu, “Verilen teşviklerle bu sefer daha teknoloji yoğunluklu, iyi şartlarda sulamanın sağlandığı tarım alanları oluşuyor” dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, aynı soruya, “Madenciliğin kanalında tarım dışına çıkmış bir alan yok. Tarım alanına, tarımsal faaliyet alanına çıkarıp madenciliğe tahsis etmiş değiliz. Bu bilgi doğru değildir, teyide muhtaçtır” karşılığını verdi.
Kaynak: İHA