İtalya'da Olumsuz Hava Koşulları

İtalya'nın batısını etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, bazı kentlerde hayatı olumsuz etkiledi.

İtalya'da Sivil Savunma ve Meteoroloji yetkililerinin hafta başından bu yana uyarısını yaptığı, soğuk ve yağışlı hava ülkenin batı ve kuzey kesimlerinde etkisini göstermeye başlarken, orta kesimdeki kentlerde de birtakım tedbirlerin alınmasına yol açtı.
Ülkenin batısındaki Carrara kentinden giriş yapan yağışlı hava kütlesinin son bir günde, kente bir aylık yağış miktarına denk düşen yağış bıraktığı belirtildi.
Carrara'da özellikle yat limanın olduğu bölgenin çamurlu su altında kaldığı ifade edilirken, deniz kıyısındaki kentte suların yükselmesiyle mahsur kalanların sivil savunmaya bağlı helikopter ve ekiplerin operasyonlarıyla kurtarıldıkları aktarıldı. Kentte, bin 600 evin yağış nedeniyle oluşan sel sularından etkilendiği 7 bin haneye de elektrik verilemediği bölgeden gelen haberler arasında yer aldı.
Sivil Savunma Kurumu Meteoroloji Birimi, hafta sonuna kadar ülkenin kuzeyindeki Veneto Bölgesi'nden güneydeki Sicilya adasına kadar olan bölüm için yağışlı hava uyarısında bulunurken, başkent Roma'da tedbir amaçlı yarın tüm okullar ve Kolezyum başta olmak üzere önemli arkeolojik anıtlar ziyarete kapatıldı.
Kaynak: AA