Çomü'den Kısa Kısa

Eski LJanakkale İl Genel Meclisi BaşŸkanı Ali Rıza Tekin'e, LJanakkale Onsekiz Mart ǜniversitesince (LJOMǜ) fahri doktora unvanı verildi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner, LJOMǜ Ziraat Fakültesi Amfisi'nde düzenlenen törende yaptığŸı konuşŸmada, üniversitelerin misyonlarından birinin de standartları belirlemek ve belli bir eğŸitim düzeyine, uzmanlık ve olgunluk düzeyine gelen kişŸileri tespit ve ilan etmek olduğŸunu söyledi.

Lisans belgesini verirken de bu görevi icra ettiklerini aktaran Laçiner, "Yani, dört veya beşŸ yıllık eğŸitimin sonunda öğŸrenci bir konuda, örneğŸin ziraat konusunda, bir lisans, yetki almaya hak kazanır. O belge de bütün bir topluma, buradan mezun olan kişŸinin gelmişŸ, ulaşŸmışŸ olduğŸu dereceyi, durumu ilan etmektedir. ǜniversitemizin fahri doktora alanında yaptığŸı bir anlamda budur" dedi.

Laçiner, Türk toplumu ve kurumları olarak takdir etme konusunda bir miktar cimri davrandıklarını ifade ederek, şŸöyle konuşŸtu:
"Birbirimize karşŸı teşŸvik edici ve cesaretlendirici, takdir edici olma konusunda bir miktar cimri davranıyoruz. Bunu fahri doktoraların sayısında da görebiliyoruz. Bizim üniversitemiz bu konuda cömert olmaya gayret ediyor, buna rağŸmen yıllık ortalaması ikiyi dahi bulmuyor. Pek çok üniversitede fahri doktora sayısı yılda biri dahi bulmuyor. Oysaki bu Harvard ǜniversitesi'nde ortalama 10'dur. Bunun çok çok üstüne çıkan üniversiteler de bulunmaktadır."
Ali Rıza Tekin'in ulaşŸmışŸ, toplum içerisinde vermişŸ olduğŸu katkının düzeyini tespit etmek, buna şŸahitlik etmek, bunu bir yönüyle toplum namına takdir etme görevini yerine getirdiklerini belirten Laçiner, "Türkiye'de yardımlaşŸma, işŸ birliğŸi ve işŸ yapan insanlara yardımcı olma kültürü ideal düzeyde gelişŸmişŸ değŸil. LJanakkale'de bu konularda bizlere en çok yardımcı olan kişŸilerden birisi de sayın Ali Rıza Tekin oldu. Kendisi üniversite mesleğŸini, eğŸitim meselesini, bilim meselesini siyasetin çok dışŸında teknik bir mesele olarak değŸerlendirdi ki olması gereken budur" diye konuşŸtu.
Tekin ise Türkiye'nin en güzel üniversitelerinden biri olan LJOMǜ tarafından şŸahsına verilen fahri doktora unvanından dolayı Rektör Prof. Dr. Laçiner, Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi UğŸur ile tüm akademisyenlere teşŸekkür etti.
KonuşŸmaların ardından Tekin'e cübbesini Rektör Laçiner giydirirken, fahri doktora unvan belgesini ise Vali Vekili Saim EskioğŸlu verdi.

- LJOMǜ erkek basketbol takımının başŸarısı

LJOMǜ erkek basketbol takımı galibiyet serisini sürdürüyor.
LJOMǜ ekibi Deplasmanlı ǜniversite Ligi ikinci maçında grubun güçlü takımlarından Okan ǜniversitesi'ni Hasan Mevsuf Spor Salonu'nda oldukça çekişŸmeli geçen maçın sonunda 66-47 mağŸlup etti.
LJanakkale ekibi bu sonuçla büyük avantaj yakaladı.

- Kızılay'dan ziyaret

Türk Kızılay'ı LJanakkale şžube BaşŸkan Yardımcısı İlyas Ceylan ile beraberindekiler, Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında LJOMǜ LJocuklar Evi KreşŸi'ni ziyaret etti.
Ziyarette öğŸrencilere çizgi filim eşŸliğŸinde Kızılay ile ilgili bilgi verildi.

Kurumun işŸleyişŸi, görevi, kan bağŸışŸı gibi konularda çocuklara bilgi aktaran Ceylan ve beraberindekiler, öğŸrencilerin Kızılay Haftası ile ilgili hazırladığŸı projeler ve sanat etkinliklerini inceledi.

- Tıp Fakültesi'nde biyonik kulak uygulaması

LJOMǜ Tıp Fakültesi AraşŸtırma ve Uygulama Hastanesinde, halk arasında "biyonik kulak" olarak adlandırılan koklear implant uygulamaları başŸlayacak.
Yetkililer, uygulanmanın başŸlatılabilmesi için ilk olarak 1-4 yaşŸ grubu işŸitme engelli hastaların başŸvurusu gerektiğŸini söyledi.

 
Kaynak: AA