Türk Harf Devrimi Haftası

7 Kasım Türk Harf Devrimi Haftası nedeniyle Fatsa Kredi Yurtlar Kurumunu ziyaret ederek kantinde yarım saat kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Dolunay Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden gönüllü 40 öğrenci, üyesi oldukları Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğünün başlattığı "Her Gün Bir Etkinlik" Projesi kapsamında Fatsa Kredi Yurtlar Kurumunun kantininde 30 dakika kitap okudu.
Türk Harf Devrimi Haftasına dikkat çekmek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Fatsa Gençlik Merkezi Müdürü Berat Şahin, "Bugün üye öğrencilerimizle Fatsa Kredi Yurtlar Kurumu kantinde 30 dakika kitap okuduk. Bu haftanın önemine dikkat çekmeye çalıştık ve lise öğrencilerimizin üniversiteye gitmeleri halinde nasıl bir ortamda barınabileceklerini göstermek istedik. Amacımız gençlerimizin boş zamanlarını devlet gözetiminde dilediğince geçirebilmelerini sağlamak. Bunun için tüm gençlerimizi ve yetişkinleri Gençlik Merkezimize davet ediyoruz" dedi.

Gençlik Merkezinin farklı alanlarda ücretsiz kurslarına ve farklı sosyal sorumluluk projelerine devam ettiğini söyleyen Şahin, şunları kaydetti:
"Kasım ayı içerisinde birçok sosyal faaliyet gerçekleştireceğiz. Bize gelen istekler doğrultusunda kurs programları planlamaktayız. Bugün itibariyle müzik alanında saz, gitar, ney ve tasavvuf müziği kurslarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Gençlerin farklı müzik enstrümanlarıyla tanışmaları ve amatör olarak bir sanat dalıyla uğraşmaları bizim için çok önemli. Bunun yanı sıra Karadeniz gibi doğa cennetinde yaşayan gençlerin bu güzellikleri objektifleriyle yakalayabilmeleri amacıyla fotoğrafçılık kursu açtık. Bu kursların yanı sıra İngilizce, alüminyum rölyef kabartma, tiyatro, model uçak, resim, halk oyunları kurslarımız mevcut. Bu kurslarımızın hepsi ücretsizdir. Gençlerimiz boş zamanlarını kendilerinin hoşlandıkları alanlarda geçirebilirler."
Kaynak: AA