Toplum Yararına Çalışma Programı

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Toplum Yararına Çalışma Programı (YTÇP) kapsamında kurayla belirlenen kişilerin belediye bünyesinde işe başladıklarını belirtti.

İŞKUR tarafından yürütülen program için müracaat edenlerin noter huzurunda çekilen kurayla isimlerinin belirlendiğini hatırlatan Üçok, talepleri doğrultusunda kurayla belirlenen 90 kişiden iş ve işlemleri tamamlanan 56 kişinin işbaşı yaptığını söyledi.

İşlemleri tamamlanan diğer kişilerin ise en kısa sürede iş başı yapacaklarını ifade eden Üçok, "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında belediyemiz bünyesinde istihdam edilecek ve asgari ücretle çalışacak işçilerin maaşları ve sigortaları İŞKUR tarafından ödenecek olup belediyemizin çevre temizliği, park-bahçe düzenlemesi ve kamusal alt yapı çalışmalarında hizmet vermek üzere işçiler 3 Kasım tarihinde iş başı yaptılar. İş başı yapan bu arkadaşlarımız 3 Kasım 2014 ile 15 Haziran 2015 tarihleri arasında belediyemiz bünyesinde istihdam edileceklerdir" dedi.

İşçilere işlerinin hayırlı olmasını dileyen Üçok, "Arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu programı düzenli ve başarılı bir şekilde başlatarak uygulayan İŞKUR Amasya İl Müdürümüze ve tüm çalışan personellerine teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: AA