Tkdk'dan Hibe Desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Orhan Bağlan, 13. çağrı kapsamında hibe desteğinde bulunacaklarını belirterek, "Çankırı'da yöresel ürün olarak tuz işinde proje hazırlanabilir" dedi.

Bağlan, düzenlediği basın toplantısında, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Daha önceki dönemlerde, tavukçuluk, besicilik ve traktör desteklemeleri verildiğini ifade eden Bağlan, şunları söyledi:
"10 Kasım'da 13. çağrıya çıkmayı planlıyoruz. 13. çağrıda daha çok kırsal turizm ağırlıklı hibe destekleri olacak. Bu çağrıda Türkiye genelinde 150 milyon avroluk bir hibe destekleme yapılacak. Bu destekler arasında, kırsal turizm kapsamında, butik oteller, at biniciliği, dağ bisikleti, halı sahalar, yerel ürünler, el sanatları yer alacak. Bunun dışında et entegre ve depolama tesisi, kesimhane, çiftçiler için küçük alet edevat destekleri yer alacak. Destekler kapsamında Çankırı'da yöresel ürün olarak tuz işinde proje hazırlanabilir."
Bağlan, Çankırı'nın desteklerden yararlanma konusunda önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, "Bundan önceki 4 çağrıyı düşündüğümüzde Çankırı desteklerden yararlanma noktasında TKDK bulunan 42 il arasında 10. sırada yer alıyor" dedi.

TKDK'nın kurulduğu günden itibaren önemli hibe desteği verdiğini dile getiren Bağlan "TKDK destekleri kapsamında bugüne kadar 3 milyar 760 milyon liralık yatırım yapıldı. Bu çok önemli bir yatırım miktarı. Projelerin özgün olması desteklenme ihtimalini artırıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA