'Modef Expo 2014' Açıldı

İnegöl ilçesinde 32'ncisi düzenlenen "Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF EXPO 2014)", açıldı.

Vali Münir Karaloğlu, İnegöl Uluslararası Fuar Merkezi'nde kapılarını açan fuarın açılış törenindeki konuşmasında, İnegöl'ün mobilyada marka olduğunu söyledi.

Karaloğlu, İnegöl Mobilyacılar Odası ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğiyle geçen sene çalışmalarına başlanan ve kendilerinin desteklediği Atölye İnegöl'ü önemsediklerini belirterek, "Yani inşallah artık İnegöl mobilyacısı dünyada birilerini takip eden, birilerini taklit eden değil, birilerinin İnegöl mobilyacısını takip ettiği, taklit ettiği bir döneme hep beraber inşallah bu çalışmalarla geçmiş olacağız. Tasarımınız yoksa özgün fikriniz yoksa gelişmeniz de bir yere kadar" dedi.

İnegöl'ün 2023 hedefinin 1 milyar dolar olduğunu ancak bunu yetersiz gördüğünü söyleyen Karaloğlu, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz 10 yılda İnegöl mobilyası özellikle ihracatta 15-16 kat büyüdü. 2003'te rakamlar verildi.

20-25 milyon dolardan bugün 320 milyon 330 milyon dolar seviyesine gelmişiz. Şimdi Ahmet Güleç Bey (İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı) bize 2023 hedefi 1 milyar dolar dedi.

Ahmet Bey niye, ne oldu, niye hızımız kesildi. Geçtiğimiz 10 yılda 15 kat büyüyoruz da önümüzdeki 10 yılda niye 5 kat büyüyoruz. 10 kat büyüsek 2,5 milyon dolar eder. Niye 1 milyar dolar hedef koyuyoruz. Niye İnegöllü mobilyacının hızını kesiyoruz. Bence bu hedefi yeniden revize edin. İnegöllü mobilyacının bence önümüzdeki 10 yılda başaracağı daha çok şey var. 10 yıl için 1 milyar doları az buluyorum ben. Belki 5 yıl içerisinde bunu yakalama şansı var. Mobilyayla ilgili gerçekten hem bu Atölye İnegöl çalışması, İhtisas Organize Bölgesi, MODEF fuarı çok şey kattı. Artık yeni jenerasyonun önü çok açık. Ben öyle görüyorum."
Mobilya ve Dekorasyon Fuarcılık Şirketi (MODEF) Yönetim Kurulu Başkanı ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise İnegöl'ün 2 binden fazla üretici 2 milyon metrekare üretim alanıyla 365 gün fuar alanı olduğunu belirterek, "Nisan ayındaki MODEF iç piyasa ve kasım ayında icra ettiğimiz MODEF EXPO tabir yerindeyse görücüye çıktığımız, bütün dünyayla buluştuğumuz, kucaklaştığımız önemli bir arena. Bu manada 28 bin ilave portatif alanla beraber 28 bin metrekarelik alanda 160 tane firmamız en güncel ürünleriyle, en trend ürünleriyle şimdi gelen misafirleriyle buluşacaklar" ifadesini kullandı.
Stantlarda 160 firmanın ürünlerini tanıttığı fuar, 8 Kasım'a kadar açık kalacak.
Kaynak: AA