İzmirli Gencin Cern Başarı

Avrupa Nükleer AraşŸtırmalar Merkezi'ne (CERN) staj başŸvurusu kabul edilen Gediz ǜniversitesi Makine MühendisliğŸi öğŸrencisi İbrahim Can Görgülü, iki ay boyunca merkezde çalışŸtı.

ǜniversiteden yapılan açıklamada, İsviçre'nin Cenevre kentindeki parçacık fiziğŸi laboratuvarında eğŸitim alan Görgülü'nün, dünya çapındaki bilim insanlarıyla birlikte deneylere katıldığŸı belirtildi.
Görgülü, CERN'in atom çarpışŸtırmanın daha ileri düzeyine geçmeye hazırlandığŸını kaydederek, "Atom altı parçacıkları (nötrino) üzerinde çalışŸılacak yeni bir tesis kuruluyor. Bu tesisin kurulumunda görev yaptım. Bilimin ve dünyanın odaklandığŸı böyle bir projenin parçası olmak benim için unutulmaz deneyimdi" diye konuşŸtu.
Gediz ǜniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Batar da geleceğŸin bilim insanlarını yetişŸtirmeye çalışŸtıklarını ifade ederek, şŸunları kaydetti:
"Bu amaçla bilime ve araşŸtırmayla meraklı öğŸrencilerimizi teşŸvik ediyoruz, laboratuvarlar gibi fiziki imkanlar başŸta olmak üzere her türlü desteğŸi sağŸlıyoruz. CERN'e kabul edilmesi, onun bu yönde ilerlediğŸinin en somut göstergesi. Gelecekte burada aktif olarak görev alacağŸına inanıyoruz."
 
Kaynak: AA