Gümüşhane'de Aşure Dağıtıldı

Gümüşhane Belediyesi, muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıttı.

Fatih Parkı'nda düzenlenen aşure dağıtım törenine, Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Hasan Metin, Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Müftüsü Ercan Aksu, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin İslamın her değerine sahip çıktığının sembolü olarak ortaya koyulan ender günlerden birinin de Aşure günü olduğunu belirtti.

Muharrem ayının hicri yılın ilk ayı olduğunu ve bu ay içerisinde gerçekleşen Kerbela olayının İslam toplumunun eğer uyanık olmazsa başına neler gelebileceğinin en tipik örneklerden birisi olduğunu kaydeden Vali Yavuz, "Müslümanların fitne ve fesat anlamında oyuna geldiklerinde ortaya ne kadar üzücü, ne kadar derinden sarsıcı sıkıntılara yol açabileceğinin en tipik örneğidir Kerbela. Belediye ve İl Müftülüğümüze bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum. Evlerimizde ve şehrimizde muharrem ayı ve aşure layıkıyla idrak ediliyor. Bunun gençlerimize ve halkımıza hatırlatılması noktasında katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz. Allah bugünlerimizi aratmasın" dedi.

Belediye Başkanı Çimen de Hazreti Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1375. yılı nedeniyle öğle namazı öncesinde Kemaliye Camisi'nde mevlit programı düzenlediklerini belirterek, yeni hicri yıl ve muharrem ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.
Yapılan duanın ardından yaklaşık 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.
Kaynak: AA