Gercüş Köylerindeki Elektrik Kesintileri

Gercüş ilçesine bağlı köylerde sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden muzdarip olan köylüler, yetkililerden acil bir çözüm bulmasını istedi.

Uzun süredir elektrik kesintilerinden mağdur olduklarını dile getiren köylüler, dertlerini anlatacak muhatap bulamadıklarını ve uzun süren kesintilere bir çözüm bulması için yetkililerden soruna ele atmasını istedi.
Yakıtlı Köyü Köy Muhtarı Hüseyin Güneş, elektriklerin sık sık kesildiğini, bu yüzden evinde 2 buzdolabı ve 3 tane televizyon yandığını, bu sıkıntılar sebebiyle hanımların eşleriyle tartıştığını söyledi.

Güneş, Gercüş'e bağlı 9 köyde bu sorunun yaşandığını, günde en az 3 kere elektrik kesildiğini ve bir saatten önce gelmediğini belirtti.

Köylünün derdinin büyük olduğunu ve işlerinin yarım kaldığını belirten Güneş, şöyle konuştu:
" Yetkililer, arıza olduğunu söylüyor. Ama çare bulmuyorlar. Evler buz gibi oluyor, okul aynı şekilde. Karanlıkta kalıyoruz. İnsanların işleri yarım kalıyor. Çocuklar hasta oluyor. Soğukta mum ışığında oturuyoruz. Bilhassa kadınlar kesintilerden dolayı çok mağdur oluyor. Kış aylarında elektrikler kesilince sular da donuyor. Ne bulaşık, ne de çamaşır yıkayabiliyorlar. Köyümüze ilk elektrik geldiği 1984 yılından bu ya kurulan direk ve kabloların eskimesi ve sarkması nedeniyle görev göremez hale geldiği için en ufak bir rüzgarda ve tellerin ıslanmasıyla elektrikler kesilmekte. Bu kışı da karanlıkta geçirmek istemiyoruz."
Kaynak: AA