'bilişim Teknolojilerine Giriş Eğitimi'Semineri

Eskişehir'de, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) işbirliğinde, halk eğitim merkezlerine kayıtlı kadın kursiyerlere yönelik “Bilişim Teknolojilerine Giriş Eğitimi” semineri düzenlendi.

'bilişim Teknolojilerine Giriş Eğitimi'Semineri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli’nin de katıldığı seminere yoğun ilgi oldu. Eskişehir Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleşen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Türkiye Bilişim Vakfı ile yaptıkları protokolde, bu seminerleri Türkiye genelinde toplam 500 kişiye vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Biçerli, "Bu çerçevede ilk önce İzmir ve İstanbul’da sonra İzmir ve Ankara’da bu programı başlattık. Bugün de Eskişehir Odunpazarı’nda bu programı başlatmış olduk. Yarın da Seyitgazi ilçesinde, takriben de Sivrihisar’da başlayacak olan seminer ile Eskişehir’i de bu kapsam içine almış olduk” dedi.

“İNTERNET BİR BIÇAK GİBİDİR”
Eğitim sırasında katılımcıların hangi konular üzerinde bilgi alacağını anlatan Doç. Dr. Biçerli; “Bu katılmış olduğunuz seminer hayat boyu öğrenme faaliyetidir. Hayat bir öğrenme sürecidir. Beşikten mezara kadar yeni şeyleri okuma ve öğrenme ihtiyacımız var. İnternette hayatımızın için çok sert bir şekilde girdi son 10 yılda. Biz bunun belli bazı sıkıntılarını yaşıyoruz. İnternet bir bıçak gibidir. Evde bıçak olmadan hiçbir şey yapamayız. Ancak aynı zamanda bıçak bir cinayet aletidir. Dolayısıyla aracın kendinde bir sıkıntı yok, kullanımında sıkıntı çekiyoruz. Bizim bu konularda bilgilenmemiz gerekiyor. Bu program kompoze bir program, burada yarım gün sonunda sertifikalarınızı alarak çok yararlı bilgilerle donanmış şekilde ayrılacaksınız. İlk bölümde internet ile ilgili detaylı bilgiler verilecek, ikinci bölümde ise girişimcilik ile ilgili bilgiler verilecek” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından seminere geçildi. Tüm gün sürecek olan eğitim semineri sonunda katılımcıların gün sonunda katılım sertifikalarını alacakları belirtildi.
Kaynak: İHA