Aydın'dan Kısa Kısa

Efeler Belediyesi zabıta ekiplerince gerçekleştirilen pazar yeri denetimlerinde tahsis belgesi olmayanlar uzaklaştırılırken, gıda maddesi satanlar da temizlik konusunda uyarıldı.

Efeler Belediyesi Zabıta Müdürü Hakan Yıldırım, Soğukkuyu pazarındaki faaliyetleri sırasında 547 esnafın denetlendiğini, tahsis belgesi bulunmayan 4 esnafın pazardan uzaklaştırıldığını söyledi.

Denetimler sırasında temizlik konusunda uyarıları yapıldığını da belirten Yıldırım, "Halkımıza ulaştırılacak ürünlerin sağlıklı olması, uygun koşullarda satılması çok önemli bir konu. Halkın alışverişini güvenilir bir şekilde yapması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- Aydın'da aşure etkinlikleri
Muharrem Ayı dolayısıyla Efeler Belediyesi tarafından, Kemer, Işıklı, Yılmazköy ve Çeştepe mahallelerinin yanı sıra Zafer Meydanı'nda aşure etkiliği gerçekleştirildi.

Efeler Belediye Başkan Vekili Halis Günday, Kemer mahallesinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliği sağlama sürecinde bu tür faaliyetleri önemsediklerini söyledi.

Vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını ifade eden Günday, "Muharrem ayı dolayısıyla bu hayrı gerçekleştiriyoruz. Aşure hayrını bundan sonra da devam ettireceğiz. Birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi adına bu tür etkinliklerin yararlı olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.



- Şehit tiyatrosu yeni sezonu açıyor
Hazırlıklarını tamamlayan Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun yeni sezonu açacağı bildirildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan açıklamada, yarın saat 14.00'te, Çevreci Dede isimli çocuk oyununun Şehir Tiyatroları Şükran Güngör sahnesinde gösterime sunulacağı belirtildi.
Açıklamada, sezonda Hadi Öldürsene Canikom, Tartüffe, Beş Kız Arkadaş, Çalgılı Çengili Ortaoyunu, İnsansızlar, Reytingistan ve Ayrılık isimli oyunların sahneleneceği vurgulandı.

Kaynak: AA