Avrupalı Gençler Sahilde Temizlik Yaptı

Anamur Belediyesi ve Arbalet Gençlik Kulübü işbirliğiyle Avrupa Birliği ERASMUS Gençlik Değişim Programı kapsamında Anamur'a gelen 49 Avrupalı öğrenci Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının doğal yuvalama alanı olan Anamur sahilinde temizlik faaliyeti düzenledi.

Avrupalı Gençler Sahilde Temizlik Yaptı

Öğrenciler Dragon Parkı ile İskele arasındaki sahilde belediye tarafından temin edilen eldiven ve çöp poşetleriyle temizlik faaliyeti gerçekleştirdiler. Toplanan atıklar temizlik işleri müdürlüğü ekiplerince alınarak depolama alanlarına götürüldü.
“Benim Hikayem, Senin Geleceğin” adlı proje için 28 Ekim 2014 tarihinde Anamur'a gelen ve 7 Kasım 2014’te ülkelerine dönüş yapacak olan Türkiye, Fransa, İspanya, Romanya, Litvanya, Bulgaristan ve İtalyalı öğrenciler Anamur'u karış karış gezerek gözlemleri ile ilgili hikayeler yazacak

Her ülkeden 18-25 yaş arası 7 gencin katıldığı proje kapsamında öğrenciler gezdikleri alanlarla ilgili olarak eğitsel çocuk hikayeleri, çizimler, metin çalışmaları ve grafik çalışmaları yaparak kendi ülkelerinin dilinde basılarak dağıtımına öncülük edecek.
Kaynak: İHA