Akdağmadeni'nde Aşure Dağıtıldı

Akdağmadeni Müftülüğü, Muharrem ayı dolayısıyla 500 kişiye aşure dağıttı.

Merkez Haseki Camii önünde yapılan aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
İlçe Müftüsü Faruk Latifoğlu, vatandaşlara aşure ikramında bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, Muharrem ayının İslam tarihinde ve insanlık aleminde önemli bir yeri olduğunu vurguladı.
Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitleri için ilçe merkezindeki camilerde mevlit okutulduğunu ifade eden Latifoğlu, şöyle konuştu;
"Kur'an-ı Kerim'de, Allah katında ayların sayısı 12'dir. Bunların dördü haram aylardır. İçerisinden bulunduğumuz ayların birisi de Muharrem ayıdır. Hz. Ömer zamanında Peygamber Efendimizin hicreti Müslümanların yılbaşısı olarak belirlenmiştir. Muharrem ayı, peygamberler ve İslam tarihinde önemli olayların meydana geldiği aydır. İslam'da, peygamberler tarihine dönüp baktığımızda birçok olayın cereyan ettiğini tarih ve hadis kitaplarında görebiliyoruz. Aşure Arapça'da on manasına geliyor. Muharrem ayının da 10'una denk geliyor. Bizim için en önemlisi İslam tarihinde acıklı ve üzücü bir yeri olan Hazreti Hüseyin'in şehit edilmesi de bu ayda olmuştur. Bu niyetle biz de aşure dağıtmak istedik. Merkez Camisi'nde 500 kişilik bir aşure yaptık."
Kaynak: AA