Yıldız Holding, İngiliz Bisküvi Devini Satın Aldı

Yıldız Holding'in satın aldığını duyurduğu dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi İngiltere merkezli United Biscuits'in Üst Yöneticisi Martin Glenn, "Yıldız Holding'in bir parçası olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Resmi internet sitesinden İngiliz şirketin Yıldız Holding'e satılmasına ilişkin açıklama yapan Glenn, "Hem İngiltere'de hem de bisküvi ve atıştırma sektöründeki payımızı artırmayı istediğimiz yerlerde büyüme potansiyelimizi gerçekleştirirken Yıldız Holding'in bir parçası olmak için sabırsızlanıyoruz. Markalarımız için büyük bir potansiyel söz konusu" ifadelerini kullandı.
Dünyanın önde gelen sermaye fonlarından Blackstone ve PAI Partners, İngiltere'nin en büyük bisküvi üreticilerinden United Biscuits'in Yıldız Holding'e satılması sürecinde aktif olarak rol oynadıklarını açıkladılar.
İngiltere merkezli United Biscuits, sektöründe Birleşik Krallık pazarının en büyük payına sahip olmasının yanında, Hollanda, Fransa, Belçika, İrlanda pazarında da ikinci sırada geliyor. United Biscuits bünyesinde McVities, Penguin, Jaffa Cakes, Jacob's Cream Crackers, Twiglets, Mini Cheddars, Carr's, Delacre, Verkade, Sultana gibi bilinen alt markaları bulunduruyor.
United Biscuits'in yedisi İngiltere'de olmak üzere dünya genelinde 16 üretim merkezi mevcut.
Satışa ilişkin açıklamada bulunan Blackstone Özel Sermaye Fonu Avrupa Direktörü Lionel Assant ise "United Biscuits harika bir işletme ve bizim için mükemmel bir yatırım oldu. Şirket için en iyi yer Yıldız Holding'ti. Bu satın alma United Biscuits'in uluslararası büyüme hedeflerini gerçekleştirmesini sağlayacak" ifadelerini kullandı.
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, satış sonrasında sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, "United Biscuits yeni yıldızımız. Hepimize hayırlı olsun" dileklerinde bulundu.
Yıldız Holding'den yapılan yazılı açıklamaya göre, son 6 yılda dünyanın önemli çikolata markalarından Godiva'yı ve ABD'nin köklü şekerleme şirketi DeMet's'i bünyesine katan Yıldız Holding, globalleşme adına en büyük adımını United Biscuits ile attı. Yıldız Holding, bir süredir satışta olan İngiliz bisküvi ve atıştırmalık şirketi United Biscuits ile alım anlaşması imzaladı.
Blackstone ve PAI özel sermaye fonlarının sahip olduğu United Biscuits'in satın alınması sürecinde Yıldız Holding'e HSBC ve Ünlü&Co şirketleri aracılık etti.
Kaynak: AA