Şehzadeliler Aşureye Doydu

Muharrem ayı hayrına aşure dağıtan Şehzadeler Belediyesi Manisalıların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Şehzadeliler Aşureye Doydu
Aşureyi kendi elleri ile halka ikram eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaptıkları hayrın kabul edilmesini diledi.
Şehzadeler Belediyesi Muharrem ayı münasebeti ile Manolya Meydanı’nda 2 bin kişiye aşure dağıttı.

Dağıtıma Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Hüseyin Erkenci, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ve çok sayıda Manisalı katıldı.

İl Müftüsü Sinan Cihan’ın okuduğu duanın ardından aşure dağıtımına geçildi

Aşure dağıtımında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Muharrem ayını idrak ediyoruz. Bugün Şehzadeler Belediyesi olarak Manolya Meydanı’nda hemşerilerimize aşure dağıtıyoruz. Allah kabul etsin. Öncelikli olarak bu aşurenin hayrı bu güzel şehirde şehzadelik yapmış olan, bu şehri fetih etmiş olan Saruhan Bey’den, Müftü Alim Bey’e kadar bu şehri bize emanet etmiş, emeği geçmiş olan tüm şanlı ecdadımıza olsun. Tüm şehitlerimize, bu şehre hizmet etmiş olan tüm büyüklerimize olsun. İnşallah nice güzel günlerde, aşurelerde birlikte oluruz” dedi.

Muharrem Ayı’nda savaşın yasak edilmiş olmasına rağmen İslam coğrafyasında yaşanan savaşlara dikkat çeken Çelik, “Muharrem ayındayız. Savaşın yasak olduğu aylardan birisidir. Ama ne hazindir ki, yeryüzünde, özellikle İslam coğrafyasında Müslümanların kan ve gözyaşı akmaya devam etmektedir. Bu hayırlarımız vesilesi ile bu mübarek günler hürmetine Allah’tan bunların dinmesini niyaz ediyoruz. İnşallah daha güzel günlerde buluşuruz. Bu vesileyle tüm hemşehrilerimizin Muharrem ayını kutluyorum. Hem de Kerbela’da yaşanmış olan acı hadisede Hz. Muhammed’in (sav) torunu Hz. Hüseyin ve sahabenin şehit edilişinin acısını da bir kez daha anıyoruz. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Nasip olursa ilçemizin başka yerlerinde de aşure dağıtacağız. Hemşerilerimizin göstermiş olduğu ilgi çok güzel. Manisa halkı hayır sevdir. Türkiye’nin hiçbir yerinde göremeyeceğiniz lokma hayrını Manisa’da her zaman ve her yerde görebilirsiniz. Manisa güzel bir şehir Manisa’da olmaktan ve Manisalı olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA