Organ ve Doku Bağışı Haftası

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile dördüncü yüz nakli hastası Turan Çolak'ın da aralarında bulunduğu grup, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi ziyaret etti.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre, Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Derneği üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören organ nakli ile nakil bekleyen hastalardan oluşan grup, Organ ve Doku Bağışı Haftası dolayısıyla Kurtcephe'ye ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyarette, Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Acar ile dördüncü yüz nakli gerçekleştirilen Çolak da bulundu.
Kurtcephe, çalışanlar gibi üniversite hastanesinde tedavi gören hastaların da Akdeniz Üniversitesi ailesinin bir parçası olduğunu belirtti.

Hastaların sağlığına kavuşması için ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını kaydeden Kurtcephe, "Organ nakli olan hastaların tedavisi de uzun ve meşakkatli bir süreç. Bu süreçte hep yanınızdayız" ifadesini kullandı.
Akdeniz Böbrek Hastalıkları ve Organ Nakli Dernek Başkanı Mehmet Şahan da haftanın başlamasıyla organ bağışına dikkati çekmeye çalıştıklarını, herkesin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini bildirdi.
Dernek üyeleri, yeni bina için kendilerine sağladığı destekten dolayı Kurtcephe'ye teşekkür ederek, plaket verdi.
Kaynak: AA