Mehmet Barlas'tan istifa değerlendirmesi

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifa etmesini köşesine taşıdı.

Mehmet Barlas'tan istifa değerlendirmesi
Yerel seçimlerde çatı aday fikrine karşı çıkan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de partisinin yürüttüğü yanlış politikayı eleştiren CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan partisinden istifa etmişti. CHP'li Tarhan'ın yeni parti kuracağı öne sürülürken Tarhan'ın ve istifası beklenen diğer CHP'lilerin Yurt Partisi çatısı altında birleşecekleri de iddia edilmişti.

CHP'deki istifa krizi gündemdeki yerini korurken Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas da dikkat çeken bir yorumla konuya dahil oldu. Bugünkü köşe yazısına 'Tarhan yerine Kılıçdaroğlu istifa etmeli değil miydi?' başlığını atan Barlas şu ifadeleri kullandı:

'Emine Ülker Tarhan'ın CHP'den istifa etmesine üzülen CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin 'Emine Hanım partimiz için kayıptır, keşke istifasını gözden geçirebilse' demiş...

Aslında 'Girdiğimiz her seçimde partimizi yenilgiye sürükleyen Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu istifa etmeyi hiç düşünmezken, Emine hanımın hem de partiden istifa etmesi hangi mantığa sığar' deseydi, Gürsel Tekin'in açık sözlülük üzerinde oluşan kişiliğine daha uyarlı olmaz mıydı?

Ama böyle deseydi bu da Türk siyasetinin mantığına uymazdı. Çünkü seçim yenilgisi üzerine parti genel başkanlarının istifa etmeleri gibi bir siyasi geleneğimiz ne yazık ki yok.'