Kırıkkale'de Muharrem İftarı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, "Hazreti Hüseyin'in şŸehadeti İslam dünyasının en büyük acılarından bir tanesidir. Bu acı İslam Tarihi boyunca ibret alınsın diye de hep konu edilir, gündeme getirilir. Maalesef bizler o ibreti almıyoruz ki İslam aleminin bugünkü durumunu görüyoruz" dedi.

Kolat, İl MüftülüğŸü ve Türkiye Anıtlar DerneğŸi Hasan Dede şžubesinin ortaklaşŸa Hasan Dede AşŸevinde düzenlediğŸi Muharrem iftarında yaptığŸı konuşŸmada, kurulan sofraya Alevi, Sünni, Türk ve Kürt herkesin samimi duygularla katıldığŸını söyledi.

Hazreti Hüseyin'in şŸehadeti İslam dünyasının en büyük acılarından biri olduğŸunu ifade eden Kolat, şŸöyle konuşŸtu:
"Allah bu ayda tutulan oruçları, aşŸureleri, lokmaları kabul etsin, mübarek etsin. Allah, birliğŸimizi, dirliğŸimizi, kardeşŸliğŸimizi ve dostluğŸumuzu ilelebet daim kılsın. Hazreti Hüseyin'in şŸehadeti İslam Tarihi boyunca ibret alınsın diye de hep konu edilir, gündeme getirilir. Maalesef bizler o ibreti almıyoruz ki İslam aleminin bugünkü durumunu görüyoruz. Nice Ker belaları günümüzde yaşŸıyoruz. Bu çok büyük bir acı. Halbuki biz Hazreti Hüseyin'in, ehlibeytin düşŸüncelerini düşŸünsek, özümsesek, uysak ve onların yolundan gitsek muhtemelen bu acıları yaşŸamayacağŸız. En son Müslümanların bir birini kırması gerekirken ama görüyoruz ki Müslümanlar bir birlerini boğŸma noktasına gelmişŸtir. Bu durum hakikaten Müslümanlar açısından özellikle de bizim bölgemiz açısından büyük bir acıdır. İnşŸallah bu acılar biran evvel ortadan kalkar ve ehlibeytin yolunda, çizgisinde hareket edilerek İslam Dininin ön gördüğŸü şŸekilde hareket edilerek birliğŸimiz, kardeşŸliğŸimiz, dostluğŸumuz devam eder."
İl Müftüsü Bekir Gerek de Muharrem ayının sadece hüzün ayı değŸil, üzerinde tefekkür edilen ve tahliller yapılabilen günlere çevrilmesi gerektiğŸini ifade etti.

Dernek BaşŸkanı Ekrem Demirhan ise birlik ve beraberlik çağŸrısında bulunarak, tutulan oruçların kabul olması dileklerinde bulundu.
Program, iftar yemeğŸinin okunan ilahiler ve kasidelerin ardından son buldu.
 
Kaynak: AA