Ak Partili Yurttaş Açıklaması

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Muharrem Ayı ve Aşure Günü hakkında bir açıklama yaptı.

Ak Partili Yurttaş Açıklaması
Muharrem ayının savaşılması haram olan aylardan olduğunu söyleyen Yurttaş, bu ayın birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi.
Yurttaş “Muharrem ayı, Hicri ayların ilk ayıdır. Hicret, kardeşliğe ve barışa yolculuktur. Muharrem ayı, aynı zamanda Hz. Peygamber (sav)’in torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da şehit edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Bu elim hadise özellikle milletimiz başta olmak üzere, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun, bütün Müslümanların asırlardır dinmeyen ortak acısı olmuştur. Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşları, bu hadisedeki asil duruşu ve haksızlıkla karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkûm edilmiştir”dedi.

Yurttaş açıklamasında “Günümüzde bütün Müslümanlara düşen önemli görevlerden biri, bu tür müessif olaylardan ibret almak, dersler çıkarmak ve birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışlardan kaçınmaktır. Ümit ederim ki, bu ay kardeşliklerin pekişmesine, dostlukların artmasına vesile olur. Bu ülke hepimizin ve bu vatan toprakları üzerinde kardeşçe ve birlik içinde yaşamak için gayret etmeliyiz. Ayyıldızlı bayrağımız altında hür ve bağımsız olarak yaşamak istiyorsak, aramızdaki birliği artırmalı ve asla başkalarının oyununa gelmemeliyiz” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, “Muharrem ayı ile bağlantılı olarak uzun yıllardır yaşatılan uygulamalardan birisi aşure geleneğidir. Milletimizin komşularına, dost ve akrabalarına yılda iki defa dağıttığı güzelliklerden biri kurban, diğeri ise aşuredir. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; “farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları”, “birlik” gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir” dedi.

Dr. Muzaffer Yurttaş “Aşure, paylaşmanın, dayanışmanın ve birlikteliğin simgesidir. Aşurede bir araya gelen tatları farklı yiyeceklerin, aynı ortak tada katkı sağladıkları gibi, ulusumuz da birlikte yaşamanın gereği olarak sevinç ve tasayı, muhabbet ve sıkıntıları paylaşmaya devam etmektedir. Aşurenin içine her şey katılır, ancak acı katılmaz. Acısız, aşure tadında milletçe birlik ve beraberlik içinde, ay yıldızlı bayrağımız altında, Cennet vatanımızda kardeşlik ruhu içinde bir yaşam diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA