Malkara'dan Kısa Kısa

Malkara Kaymakamlığı ve Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) tarafından açılan kurslar sona erdi.

Malkara Kaymakamlığında düzenlenen törende, dikiş nakış, kuaförlük, Kuran-ı Kerim ve okuma yazma kurslarını başarıyla bitiren 27 kursiyere belgeleri Kaymakam Mahmut Halal, Hüsniye Hanım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Turan Ayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç ve İlçe Vaizi Meryem Dağlıç tarafından verildi.

Proje Koordinatörü Nergis Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursların devam ettiğini belirterek, "Yeni kurslarla açılan kurs sayısı 8'e yükseldi ve bazı kurs talepleri var. En kısa zamanda Halk Eğitim Merkezi ile bu kursları da faaliyete geçireceğiz" dedi.

Uzun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının tüm projelerinin Malkara ilçesinde hayata geçirileceğini ve meslek edindirme, okuma, yazma ve diğer el becerileri kurslarına da öğrenci kazandırılacağını kaydetti.


- "Aile İçi Şiddet Konferansı"

Malkara Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü tarafından "Aile İçi Şiddet" konulu konferans düzenlendi.

Malkara İlçe Müftülüğü Aile İrşad Büro Sorumlusu Meryem Dağlıç, Sosyal Dayanışma Merkezinde düzenlenen konferansta, kadınların, evin ve çocukların bütün sorumluğunu hisseden insanlar olduğunu söyledi.

Aile hayatında kadınların erkeklere göre çok daha büyük sorumluluğa sahip olduklarını belirten Dağlıç, "Ne yazık ki sosyal statü ve ekonomik olarak hak ettikleri yerde değiller. Biz bunun geliştirilmesi için proje çalışması başlattık. Burada en büyük destekçilerimiz kadınlarımız olacaktır" dedi.

Kadınların iş hayatına atılmalarına destek vermek ve aile içindeki şiddetin en aza indirilmesi veya sıfırlanmasını sağlamayı arzuladıklarını ifade eden Dağlıç, şunları kaydetti:
"İletişim noktasında ise aile içi şiddetin önlenmesini amaçlamaktayız. Şiddete, ev kadınlarımız ve çocuklarımız en çok maruz kalabiliyorlar. Bu konuda farkındalık oluşturmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çok önemli bir konudur. Bir evde çocuğa ve kadına karşı bir şiddet varsa o ailenin mutlu ve huzurlu olması söz konusu olmadığı gibi toplum huzurunu da bozmaktadır."
Konferansa Kaymakam Mahmut Halal, Ziraat Odası Başkanı Saim Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, okul ve daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.
Kaynak: AA