Kırklareli'nden Kısa Kısa

Lüleburgaz Belediyesi Kent Konseyi Emekliler Meclisi cenaze işlemlerinin ücretsiz yapılması için imza kampanyası başlattı.

Lüleburgaz Kent Konseyi Emekliler Meclisi Başkanı Vedat Akto, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, cenaze işlemlerinin Belediye tarafından karşılanmasını istediklerini söyledi.

Çevre il ve ilçelerde cenaze işlemlerinde yapılması gereken tüm işleri belediyelerin yaptığı hatırlatan Akto, "Kırklareli, Babaeski, Tekirdağ, Çorlu ve Edirne belediyeleri kendileri üstleniyor. Vatandaşlar belediyeyi arıyor, doktor raporu, sela, kefen, camide dağıtılacak lokum, pilav ve ayran cenaze yakınlarına gönderiyor. Biz bu işlemlerin diğer belediyelerde olduğu gibi Lüleburgaz Belediyesi tarafından karşılanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Toplanan imzaları belediye başkanlığına göndereceklerini ifade eden Akto, cenaze işlemlerinin ücretsiz yapılması isteğinin kabul edilene kadar imza kampanyasını sürdüreceklerini kaydetti.

- Aşçı çırağı kursu sona erdi
Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi'nce açılan aşçı çırağı kursu sona erdi.
672 saat süren kursa katılan 20 kişiye düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Kurs eğitmeni Saadet Tezci, Lüleburgaz Öğretmenevi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kursiyerlere farklı kültürlere özgü yemeklerin yapılmasını öğrettiklerini söyledi.

Tezci, kursiyerlerin birçok yemek çeşidini kolayca yapabileceğini kaydetti.

Yapılan konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

- Öğrenciler fidan dikti
TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilciliği ve Lüleburgaz Bahçeli Evler İlkokulu işbirliğinde fidan dikim töreni düzenlendi.

Törende öğrenciler Lüleburgaz ağaçlandırma sahasına 65 çam fidanı dikti.
TEMA Vakfı Lüleburgaz Temsilcisi Vicdan Aladağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilere çevre kültürünü aşılamak istediklerini söyledi.

Toprak, hava ve suyun önemini öğrencilere en iyi şekilde vurguladıklarını ifade eden Aladağ, ağaç sevgisiyle birlikte doğayı korumayı da öğrettiklerini belirtti.

Kaynak: AA