Kahramanmaraş'taki 'İçme Suyu' Protestosu

AfşŸin ilçesinin 4 bin nüfuslu bir mahallesinde yaklaşŸık 8 aydır akmayan içme suyu için protestolar düzenleyen vatandaşŸlar, evlerine gelen su ile BüyükşŸehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) yetkililerine teşŸekkür etti.

Su sorunun yaşŸandığŸı Alpaslan Mahallesi'nin muhtarı Ahmet Kara, yaptığŸı açıklamada, yaşŸanan su sıkıntısının giderildiğŸini ve evlerde iki gündür suların aktığŸını söyledi.

Akmayan su nedeniyle çok büyük sıkıntın yaşŸadıklarını belirten Kara, "Mahallemizde iki gündür sularımız akıyor. VatandaşŸlarımız çeşŸmelerinden suyun akmasına çok sevindi. Herkes evlerinde temizlik yapmışŸ, bulaşŸıklarını yıkamışŸ. Mahallemizde yaşŸanan su sıkıntısıyla yakından ilgilendikleri için KASKİ Müdürümüz Musatafa Altınok'a teşŸekkür ediyorum" dedi.

Kara, AfşŸin'in şŸehir şŸebekesi bitmişŸ durumda olduğŸunu, içme suyu için KASKİ'nin açtığŸı kuyulardan fakat bazılarından su çıkmadığŸını bazılarından ise bulanık su aktığŸını sözlerine ekledi.
- "Sorun su şŸebekesi"
KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altınok ise AfşŸin'de yaşŸanan su sıkıntısını gidermek için aralık ayında 25 milyon lira değŸerinde 4 ihale yapılacağŸını kaydetti.

Su sıkıntısının yaşŸandığŸı mahallede incelemede bulunduğŸunu anlatan Altınok, AfşŸin'de su sıkıntısının olmadığŸını asıl sıkıntının şŸehrin su şŸebekesi olduğŸunu söyledi.

"İnşŸallah kışŸ ayına Alpaslan mahallemiz başŸta olmak üzere AfşŸin'de sulu bir şŸekilde gireceğŸiz" diyen Altınok, şŸuanda mahallede suların aktığŸını belirtti.

AfşŸin'in su sorunu kökten çözecek olan şŸehir şŸebekesinin yenilenmesi için 2 Aralık'ta ihale yapacaklarını belirten Altınok, şŸunları kaydetti:
"LJöllolar mevkiinde bulunan sondaj sularını AfşŸin'e getirme noktasında ihalemiz olacak. İğŸdemlik mahallemizde bulunan suyun AfşŸin'e getirilmesi noktasında ihalemiz olacak. 15 ve 16 Aralık'ta boru alımının ihalesini gerçekleşŸtireceğŸiz. Bu ihalelerimizi yapıp firmalarla sözleşŸmeleri imzaladıktan sonra çalışŸmalarımıza başŸlayacağŸız. İnşŸallah KASKİ olarak önümüzdeki mayıs ayına kadar İğŸdemlik mevkiinde bulunan suyu AfşŸin'e akıtmayı hedefliyoruz. BilindiğŸi üzere AfşŸin'in en büyük sorunu içme suyu şŸebekesi, 2015 ve 2016 yılı içerisinde tüm şŸebekeyi yenileyerek AfşŸin'e en sağŸlık şŸekilde içme suyu vermeyi hedefliyoruz."
 
Kaynak: AA