Türkiye'ye Sığınan Ezidiler

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Doğan Anğay, IŞİD'ın saldırılarından kaçarak ,Mardin Otogarı'na yerleştirilen Ezidiler için yardımların sürdüğünü söyledi.

Anğay, belediyede düzenlediği basın toplantısında, beş aylık çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.
Ağustos ayı itibari Mardin ve ilçelerine yerleşen 5 bin 536 Ezidi'nin bir kısmının evlere yerleştirildiğini, bir kısmının ise belediyelerin halk evleri ve çeşitli tesislere yerleştirildiğini belirten Anğay, "Geri dönüşler ile birlikte Mardin otogarında 358 Ezidi kaldı. Şuan kalan Şengalli ailelere de yardımlar yapmaya devam etmekteyiz" dedi.

Kışın gelmesi ile beraber ihtiyaçlarının da arttığını kaydeden Anğay, şöyle konuştu:
"Kışın gelmesi ile beraber kışlık giyecekler, battaniyeler ve elektrikli soba gibi malzemeleri temin etmekteyiz. Bu konuda halkımız duyarlılık göstererek yardımlarda bulunuyorlar. Ancak bu savaşın ne kadar süreceğini bilmediğimiz gibi kışın ne kadar sert geçeceğini de bilemiyoruz. Bu nedenle elimizden geldiği kadar ihtiyaçları daha hızlı bir şekilde toplamaya çalışıyoruz"
Kaynak: AA