Ato Başkanı Bezci Açıklaması

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Akyurt'ta 680 bin metrekarelik bir arsanın fuar alanı için tahsis edildiğini belirterek, "Uluslararası fuar ve kongrelerin düzenleneceği alanın, havaalanına yakın olması çok önemli bir avantaj" ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Bezci'yi makamında ziyaret etti. Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Kılıçlar'ı makamında ağırlayan Bezci, ATO'nun çalışmaları hakkında bilgi verdi. ATO'nun Ankara'nın dış ticarette ilerlemesini amaçladığını kaydeden Bezci, Başkent'in uluslararası bir fuar merkezine sahip olması için yürüttükleri çalışmaları anlattı.
Akyurt'ta 680 bin metrekarelik bir arsanın fuar alanı için tahsis edildiğini bildiren Bezci, fuar alanının projelerini Vali Kılıçlar'a sundu.
Ankara'nın marka şehir olma hedefinde EXPO'nun önemine işaret eden Bezci, "Sayın Valim sizin öncülüğünüzde Dünya Sergisi EXPO'ya adaylığımızı açıklayalım. Ankara'da tüm sivil toplum örgütlerinin bulunduğu bir platform oluşturalım ve EXPO için çalışmalar yapalım. ATO olarak biz bu işte elimizi taşın altına koymaya ve canla başla çalışmaya hazırız" ifadelerini kullandı.
Vali Kılıçlar da odanın çalışmalarını takip ettiğini belirterek, ATO'nun üzerine düşeni fazlasıyla yapan bir kurum olduğunu vurguladı.
Kaynak: AA