Şehitkamil’den Vergi Çağrısı

Şehitkamil Belediyesi, çıkarılan torba yasa gereği vergi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların başvurularını almaya devam ediyor.

Şehitkamil’den Vergi Çağrısı
Başvuru tarihi 1 Aralık’ta sona ererken, torba yasadan faydalanmak isteyen vatandaşların bu fırsatı kaçırmaması gerektiği belirtildi.
Şehitkamil Belediyesi, 6552 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması kanunu kapsamında, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçları ile bunlara bağlı vergi cezalarını yapılandırmak isteyen vatandaşları uyardı son gün 1 Aralık 2014 Pazartesi. “Emlak, Çevre Temizlik ve Kültür Payı” vergileri vatandaşın isteğine göre 6-9-12 ve 18 aylık taksitler halinde ödenebilecek. Vatandaşların 6552 sayılı kanun kapsamındaki bu yapılandırmadan faydalanılması halinde, kanunun belirlediği oranda gecikme zammı indirim olduğu belirtildi. Vergi borcunu yapılandırmak isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi 1 Aralık 2014 olurken, borçların yapılandırmasının ilk taksitinin ödenebileceği son gün ise 31 Aralık 2014 olduğu belirtildi.

Vergi yapılandırılmasının ardından vatandaşlar vergilerini belediyedeki veznelerden nakit ve kredi kartıyla yatırabilecekler. Ayrıca çeşitli nedenlerle belediyeye gelemeyen vatandaşlar ise, Vakıfbank Iban No: TR 380001500158007293599881 nolu hesaba, Posta Çek No: 483435 nolu posta hesaba, belediye vezneleri ve www.sehitkamil.bel.tr adresinden online olarak ta vergi ödemeleri tahsil edebilecekler.

Emlak vergisini yapılandırmak için Şehitkamil Belediyesi’ne gelen vatandaşlar, “Emlak Vergisi borcu yapılandırılmasının son günü 1 Aralık 2014 tarihi olduğu için bizlerde erkenden gelip vergi borcumuzu yapılandırdık. Vergi borcumuzu yapılandırdıktan sonra taksitlerle borçlarımızı ödeyebileceğiz” dediler.
Kaynak: İHA