'Safranbolu Hatırası Projesi'

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle "Safranbolu Hatırası Projesi"ni hayata geçirdiklerini bildirdi.

Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin "Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu" Anadolu Efes desteğiyle Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonuyla yürütüldüğünü belirtti.

"Proje 2014 yılında fona desteğine başvuran 415 proje arasından seçilen ilk üç proje arasına girerek desteklenmeye hak kazanmıştır'' diyen Gürbüz, şöyle konuştu:
''2014 yılı başından bu yana Safranbolu Turizm Fakültesi tarafından hazırlama çalışmaları süren master planında sona yaklaşılmaktadır. Master planın Safranbolu turizminin gelişiminde önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir. Safranbolu turizminin sorunlarının tüm paydaşlarla geniş bir katılımla tartışıldığı Turizm Çalıştayı'nda da özellikle vurgu yapılan konulardan birisi Safranbolu'da turistlere sunulan düşük nitelikli hediyelik eşyalardır. Bu kapsamda Karabük Üniversitesi başlattığı projeyle, bu sorunun çözümüne katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.''
Kaynak: AA