Ergani'ye Botanik Park Yapılacak

Ergani Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, Ergani kent merkezinde büyük bir botanik park yapılacağını bildirdi.

Kartalmış, Ergani'nin merkezine botanik bir parkın yapımı için hazırlıklara başladıklarını, Botanik Park Projesi çerçevesinde kent merkezindeki mevcut 2 belediye parkı ve çevresindeki belediyeye ait taşınmaz malların yıkılması ile başlayacaklarını söyledi.

Bölgede bir ilk olma özelliğini taşıyacak Botanik Parkın yapımına 2015 yılının 9. ayında başlanacağını dile getiren Kartalmış, şöyle konuştu:
"Önümüzdeki ay belediyeye ait dükkanların kiracılarına tebligat yaparak, 2015'in 9. ayına kadar boşaltmalarını isteyeceğiz. Ergani'nin merkez mevkiinde yapılacak park, halkın önemli bir eksiğini gidermenin yanında birçok yeniliği ve çeşitliliği içinde barındıran bir yaşam alanı sunacak. Yeni parkımızda, yeşil dokuyu oluşturmak için bitkilendirme çalışmalarımızda, yetişkin ağaçların yanı sıra onlarca tür çiçek ve estetik görünüme sahip çeşitli renkli ağaçlar dikeceğiz. Park zemininde geniş ölçüde çim ve çiçek ekimi yaparak beton kullanımını en aza indireceğiz. Böylece bir botanik bahçe görünümü sağlanırken, özellikle çocuklarımızın yeşille olan bağını kuvvetlendirmiş olacağız."
Kartalmış, park içinde ışıklı su fıskiyeleri, dikey bahçeler, su perdeleri, kamelyalar, banklar, engellilere uygun düzenlenen otantik merdivenler ve yürüyüş yollarının yer alacağını belirtti.

Kartalmış, "Botanik Park'ın yanı sıra ilçede Huzurkent sitesinde, eski sebze hali ve DSİ 10. Bölge Müdürlüğünden devir alınan binanın yerine de 3 yeni park yapılacak" dedi.

Kaynak: AA