Çorlu'dan Kısa Kısa

Çorlu Belediyesi, personeline yönelik ilk yardım eğitimi düzenledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenleyen 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında belediye personeline ilk yardım eğitimi verildi.

Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen ve bir ilk yardım eğitim merkezi tarafından verilen eğitim çerçevesinde katılımcılar genel ilk yardım bilgileri konularında bilgilendirildi.
Toplam 16 saat süren eğitimin ardından İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince eğitime katılan Çorlu Belediyesi personeline test ve uygulama sınavı uygulandı. Eğitim sonucunda test ve uygulama sınavlarında başarılı personele katılım ve geçerliliği 3 yıl sürecek ilk yardım uygulama belgesi verildi.


- Işın Karaca konseri

Işın Karaca, Çorlu'da konser verecek.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım Çorlu'nun Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenmesi planlanan Işın Karaca konserinin, Karaman Ermenek'te meydana gelen maden faciasından dolayı ertelendiği ve söz konusu konser organizasyonun 30 Kasım Pazar günü 18.00'de Cumhuriyet Parkı'nda gerçekleştirileceği belirtildi.
Konserin ücretsiz izlenebileceği kaydedildi.
Kaynak: AA