Van'da 'Sonbahar Esintileri' Konseri

Türk Musiki Derneği, Atatürk Kültür Merkezi bahçesinde yer alan Sanat Çadırı'nda, "Sonbahar Esintileri" konseri düzenleyecek.

Müzik çalışmaları ve eğitimlerine devam eden, düzenlediği konser ve sosyal, kültürel sorumluluk projeleriyle adından sıkça söz ettiren Türk Musiki Derneği, Ekrem Altıntaş şefliğinde vereceği "Sonbahar Esintileri" konserinde, koro ve solo sanatçılar sahne alarak seçkin eserler seslendirecek.
Türk Musiki Derneği Başkanı Zerrin Akköprü Eskitaşçıoğlu, yaptığı açıklamada, derneğin Van'da Türk müziğinin genç nesillere sevdirilmesi ve aktarılmasında büyük mesafeler kat ettiğini söyledi.

Van halkının birebir müzikle kucaklaşmasını sağlamayı hedefleyen derneğin kuruluşundan bugüne kadar çeşitli makamlarda 800'e yakın eser seslendirilerek yaklaşık 500'den fazla genç yeteneğe saz ve müzik eğitimi verdiğini belirten Eskitaşçıoğlu, müzikseverleri 30 Kasım Pazar günü verecekleri konsere davet etti.
Eskitaşçıoğlu, şöyle konuştu:
"Ailesi ve dostlarıyla hoş vakit geçirmek, müziğin sihirli tınısıyla keyif almak isteyen bütün müzikseverleri saat 19.00'da konserimize bekliyoruz. Van ve ilçeleri başta olmak üzere diğer illerde de konserler vererek, sosyal yaşama ve kültürel hayata önemli katkılar sağlayan derneğimiz, her yıl eylül ayında başlayıp haziran ayında sona eren bir sezon periyodunda, haftanın belirli günlerinde çalışmalar yapmakta ve her sezon ortalama 4-5 konser icra etmektedir. Derneğimizin kapısı konserimizin yanı sıra müzik çalışmalarımıza katılmak isteyen herkese açık."
Kaynak: AA