Uşak Üniversitesi'nde İki Yüksek Lisans Programı Açıldı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde iki yeni yüksek lisans programı açıldığını bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Çelik yaptığı açıklamada, "Zootekni Tezli Yüksek Lisans Programı" ile "Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı"nın açılması yönündeki teklifin Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edildiğini kaydetti.

Hayvan yetiştiriciliği ve ıslahı olan Zootekni'nin lisans bölümünün Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer aldığını belirten Rektör Çelik iki yüksek lisans programı ile bilim insanları yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Zootekni bölümünde Türkiye açısından ekonomik öneme sahip hayvanların üretimi, yetiştirilmesi, beslenmesi ve ıslahı çalışmalarının yapıldığını aktaran Rektör Şait Çelik, "Üniversitemiz bünyesinde açılan iki yeni yüksek lisans programı ile bilim adamları yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Üniversiteler verdikleri lisans eğitimlerinin yanı sıra yüksek lisans programlarının çeşitliliği ve eğitim kalitesi ile de tanınırlar. Bu bağlamda yüksek lisans programlarına önem veriyoruz" dedi.


Kaynak: AA