Libya'daki Şiddet Olayları

Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi Hükümeti, başkent Trablus'taki Uluslararası Mitiga Havalimanı'na düzenlenen saldırıları üstlendi.

Abdullah es-Sini başkanlığındaki geçici hükümetten yapılan açıklamada, "Libya Hava Kuvvetlerinin Mitiga Havaalanı'na düzenlediği bombardıman, devletin altyapısını ve kurumlarını vurmak için donanımlı uçaklar ve mühimmatlar teçhiz eden Libya Şafağı (Fecr) Koalisyonu adı altındaki gruplara yönelik bir önlemdir. Libya hükümeti böylece sivillerin korunmasındaki sorumluluğunun bir kısmını yerine getirmiştir" denildi.
Libya'nın başkenti Trablus'taki Uluslararası Mitiga Havalimanı bugün yeniden bombalanmıştı.
General Halife Hafter'e bağlı güçlerin sözcüsü Muhammed el-Hicazi de bugün Mitiga Havalimanı'nın terör amaçlı kullanıldığını ileri sürerek hava saldırılarını üstlenmişti.
Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da, emekli general Halife Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla mayıs ayında başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti. Bu olayların ardından 2 meclisin faaliyete geçtiği ülkede, Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Halife Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" Koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.
Kaynak: AA